ravnatelj kbc-a zagreb

Ćorušić: Liste čekanja u prosjeku su se povećale za 65 dana

04.05.2020 u 10:55

Bionic
Reading

O stanju u zdravstvenom sustavu, koji se od ponedjeljka početkom rada poliklinika i dnevnih bolnica polako počinje vraćati u normalu, za N1 televiziju govorio je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić

'Od danas rade poliklinike, dnevne bolnice i sve što prije nije radilo. Imamo problem sa smještajem bolesnika jer smo u potresu ostali bez 403 bolesnička kreveta. Sve radi u mjeri u kojoj je to moguće. Prihvaćamo bolesnike koji su bili na listama čekanja za operativne zahvate i slično', rekao je Ćorušić za N1 televiziju.

Izjavio je kako su se liste čekanja, prema njihovom izračunu, u prosjeku povećale za 65 dana te da će zato 'raditi i popodne i vikendom kako bi ih postupno smanjili'. Ćorušić je rekao da su su se pripremili i revidirali liste tako što su pojedinačno zvali pacijente te da su neki od njih obavili preglede u privatnim poliklinikama. Naveo je i kako problem smanjenog kapaciteta namjerava riješiti osposobljavanjem objekata, a da će zasad zadržati rad u timovima što se liječnika tiče. Za zdravstveno osoblje od ponedjeljka je uvedeno serološko testiranje za one koji rade s najrizičnijim skupinama kako bi se vidjelo koliko je zdravstvenog osoblja preboljelo Covid-19 a da to nisu ni znali.

  • +15
Gužva na Rebru ispred trijažnih kućica Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek