SABOR POTVRĐUJE U PETAK

Čobanković podnio ostavku na mjesto zastupnika

20.03.2013 u 10:44

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo prihvatilo je danas ostavku HDZ-ovog zastupnika Petra Čobankovića, a odluku MIP-a do kraja tjedna trebao bi potvrditi i Sabor

Čobankovićeva ostavka nije bila neočekivana jer je on prilikom presude za aferu Planinska, odnosno nagodbe s USKOK-om najavio odlazak iz Sabora. Na njegovo mjesto u Saboru zasjest će neki drugi HDZ-ovac s liste u V. izbornoj jedinici. Kako neslužbeno doznajemo, bit će će to gradonačelnik Županje Davor Miličević, no njegov izbor mora potvrditi i Predsjedništvo HDZ-a.

Podsjetimo, Čobanković se prije dva tjedna nagodio s USKOK-om, odnosno priznao je krivnju u aferi Planinska, a sud mu je jednogodišnju zatvorsku kaznu zamijenio radom za opće dobro.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo je danas skinuti imunitet, odnosno dati odobrenje za pokretanje kaznenih postupaka protiv zastupnika IDS-ovog Giovannija Sponze i HNS-ovog Gorana Beusa Richembergha. Kako je pojasnila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, u slučaju privatnih tužitelja Povjerenstvo odbija skinuti imunitet, pa tako je napravilo i u ovom slučaju u kojem su se tužbe odnosile na klevetu, odnosno sramoćenje na javnom mjestu. Dodala je kako je tužbu protiv Sponze podnio Plinio Cuccurin, dok je Beusa Richembergha tužio Ante Rotim.