U OČAJ BACAO PODUZETNIKE

Član Mladeži HDZ-a blokirao račune u Fini!

25.04.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Policija je otkrila prevaranta koji je krivotvorenim dokumentima pokrenuo ovrhu u tvrtki Despot Infinitus novinara i poduzetnika Zvonimira Despota te je slučaj proslijedila Državnom odvjetništvu, otkriva Večernji list

Osim Despota, isti je mladić pokušao prevariti još neke poduzetnike koji su se također obratili policiji. Krivotvorio je ugovore o radu, falsificirao prijavu na HZMO-u, skinuo logo tvrtke s interneta, a svoje je žrtve vrebao preko Facebooka. Svojim prevarantskim potezima Nediljko Milić iz Sesveta otkrio je slabosti Fine i Ovršnog zakona. Fina je na temelju njegovih krivotvorenih dokumenata 31. ožujka blokirala račun Despotove tvrtke, a on je isti zahtjev, samo sat vremena nakon prvog dolaska u Finu, povukao.

Milićev otac kazao je da se zbog sinova postupka osjeća posramljeno, neugodno te je zbog svega bio u bolnici, prenosi Večernji list

Inače, Nediljko se na Facebooku predstavlja kao Giovanni Calderone i svojim objavama daje do znanja da je aktivni član HDZ-ove mladeži.

Na udaru ovog prevaranta bio je i Saša Cvetojević, poduzetnik i pokretač web-stranice Apsurdistan. 'Imao je spremne ugovore o radu, kresnuo je neki potpis, skinuo moj logo s neta i to proturio kao žig i falsificirao prijavu na HZMO-u. Očito se spremao ponoviti igru', objavio je na svom Facebook profilu Cvetojević.

Prevara je spriječena zahvaljujući ažurnosti policije. 'Treba odati priznanje policiji, jer su dečki odradili sve brzo i kako treba te zaustavili još veću štetu', ističe Cvetojević.