'rizična skupina'

Preko reda se cijepio i bivši ministar Slavko Linić. Ravnatelj 'Andrije Štampara' Šostar: Rekli smo mu da pričeka ako ostane cjepiva

15.02.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Slavko Linić (71), bivši potpredsjednik Vlade i bivši SDP-ovac, boravio je 5. veljače u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Andrija Štampar' te je primio cjepivo iako ne spada među osobe koje su trebale biti cijepljene u prvoj fazi, a to su zdravstveni djelatnici i starije osobe smještene u domovima za starije

'Bio sam tada u Zagrebu i primio sam cjepivo', izjavio je za Teleskop Slavko Linić. Primio je, kaže, Modernino cjepivo.

Navodno je 5. veljače bilo organizirano cijepljenje za uglednike, među kojima su bili političari, ali i neke druge javne osobe. Spominju se vrlo zanimljiva imena koja ni po kojim kriterijima nisu spadala u prioritetnu skupinu.

Podsjetimo, ravnatelj Andrije Štampara je doktor Zvonimir Šostar, bliski suradnik Milana Bandića. Za Jutarnji list Šostar je potvrdio da je Linić cijepljen u njegovom zavodu.

'Istina je da je gospodin Linić cijepljen u našoj ustanovi. S obzirom na dob i kronične bolesti od kojih boluje, kada je došao u Zagreb, došao je k nama raspitati se o mogućnosti cijepljenja. Zbog činjenice da spada u rizičnu skupinu po više kriterija, rekli smo mu da pričeka i ako ostane cjepiva, da ćemo ga cijepiti. S obzirom na ostatak, cijepljen je i smatram da to nije pogrešno. Cjepiva je malo i nedopustivo bi bilo baciti ijednu dozu', rekao je Šostar za Jutarnji list.

Podsjetimo, prošli tjedan objavljeno je da su se preko reda, među ostalima, protiv Covida-19 cijepili rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac te majka ravnateljice Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemke Markotić.