Ćizkejk made by Zdraffkica

Ćizkejk made by Zdraffkica

22.11.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Pidžama party u kuhinji sa Zdraffkicom - divotica! Najljepše od svega je što ona kuha, a ja samo gledam, pa nešto snimim, pa se gnijezdim na šanku i guštam u mirisima i okusima njezinog, ultralaganog ćizkejka!

Od djetinjstva obožavam kad mi prijateljica ili sestrična dođu na prespavljivanje i pidžama party! To mi je najdraži provod i hrana za dušu. Još kad znaju kuvat - ma ženila bi ih ;).


E pa moja Zdraffkica zna i kuvat' i šivat' i kreirat' i slušat' i voljet' i zabavit' i razumijet' i bit prijatelj - ica


Ispekla mi je tortu za rođendan. Nismo se vidjele, jer sam ga proslavila u Berlinu tako da je ovo bila prilika za mali tulac u - dvije


Recept je skinut s bloga Da mi je nešto slatko,
maherice Ana Marije Bujić i zato - nemerete falit' ako ga krenete radit' za - prijateljicu ili nekoga koga volite, a rođendan mu je ili mu je netko slomio srce ;)

za tijesto:

250 g McVities digestive keksa
100 g rastopljenog maslaca
žlica šećera
malo cimeta

za punjenje:

400 g svježeg sira
200 g ABC sira
100 g šećera
1 paketić burbon vanilije
2 jaja
limunova korica

za preljev:

2 kisela vrhnja (jedno crveno – 20% mm, drugo plavo, 12% mm)
žlica šećera
1 burbon vanilija

Zagrijte pećnicu na 180 C.

Kalup za torte obložite masnim papirom i dodatno premažite maslacem (rubove također).


Usitnite kekse tako da dobijete sitne mrvice, dodajte ostale sastojke i utabajte žlicom tako da dobijete tanku podlogu

Ubacite u pećnicu na 10 minuta. Nakon toga izvadite i pustite da se ohladi.

Mikserom izmiksajte sireve sa šećerom, vanilijom i naribanom limunovom koricom. Umiksajte i jaja. Jedno po jedno.

Smanjite temperaturu u pećnici na 170 C.

Smjesu prelijte preko podloge od keksa i pecite 30 minuta.



Vrhnja pomiješajte sa šećerom i vanilijom

Izvadite tortu iz pećnice, pustite da se ohladi, 5 do 10 minuta. Prelijte smjesom od vrhnja i vratite u pećnicu

Pecite još 10 minuta.


Izvadite ćizkejk iz pećnice i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga je ubacite u hladnjak i ostavite preko noći


Servirajte hladnu, stisnutu i ultrakremastu. Iznenadit ćete se koliko je zapravo lagana i osvježavajuća. Ni blizu ćizkejkova na koje ste navikli jesti po Zagrebu, a redovito su premasne i preslatke

Hvala Zdraffkice - od srca :)