državni tajnik mup-a:

'Činjenica da nema Dankinog tijela je priča iz romana, ovo nije obično ubojstvo'

10.04.2024 u 15:13

Bionic
Reading

Državni tajnik srbijanskog MUP-a Željko Brkić izjavio je da tamošnja policija i tijekom srijede neumorno traga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić, koju je, po vlastitom priznanju, ubio Dejan Dragijević, a suosumnjičenik u tom zločinu je Srđan Janković, koji se brani šutnjom

Brkić je rekao da se pretražuje dio Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine te je apelirao na javnost da se vodi priopćenjima MUP-a, prenosi nova.rs.

'Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo špekulacija o tom monstruoznom zločinu. Suočeni smo s istinom da dijete nije živo 4. travnja, tada su sve naše nade potonule da ćemo dijete naći živo. Od 26. ožujka do 4. travnja bilo je dosta špekulacija. Iz MUP-a smo od 26. ožujka izašli s devet priopćenja kako ne bismo ugrozili istragu. Više od 1500 naših pripadnika dalo je sve od sebe da pronađe dijete otkako je prijavljen nestanak. S ove strane, kao profesionalci, morali smo se držati procedura i ne dozvoliti da se istraga kompromitira. Ovom prilikom zamolio bih sve sudionike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesu javnu riječ koja se čuje, da se vode priopćenjima koja izdaje MUP. Molim javnost da ne podliježe lažnim vijestima i proizvoljnim zaključcima, već da vjeruje policiji. Neumorno tražimo tijelo Danke Ilić', rekao je Brkić i dodao da neumoran rad policije neće prestati.

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL

'Trenutno se rade intenzivne akcije u području Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke, Lazareve pećine. Moram reći da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima, gdje ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni suosjećaju s patnjama ove obitelji i imaju djecu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost. Oni su premjestili tijelo, ali sve će to biti utvrđeno', rekao je Brkić i dodao:

  • +5
Policija dovela osumnjičenika za ubojstvo Danke u selo Zlot kako bi pronašli njezino tijelo Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATA images

'Sama činjenica da tijela nema, to je priča iz romana. Imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovdje se ni u kojem slučaju ne može raditi o običnom ubojstvu, ovo je teško ubojstvo i za to je predviđena doživotna kazna. Tko im je pomogao, kako su premjestili tijelo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja zanimaju javnost dobit će odgovor', rekao je Brkić gostujući na Happy TV, prenosi nova.rs.