KVARNER ZNAČAJNO OBOGATIO PONUDU

Čime bivši nudistički kamp s Krka planira privući danske turiste

24.02.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Najveća kamping investicija na Kvareru u 2013. godini bit će ona na otoku Krku - naturistički kamp Politin s tri zvjezdice transformirat će se u kamp Krk s četiri zvjezdice i bit će to prvi kamp na Kvarneru s bazenom te prvi u Hrvatskoj s wellnessom. I ostali kvarnerski kampovi doživjeli su promjene, a Turistička zajednica Kvarnera danas ih predstavlja u Danskoj, na jednom od najznačajnijih sajmova

Kamp Krk (ex naturistički kamp Politin) bit će specijaliziran za obitelji s tinejdžerima i s izrazito ekološkom orijentacijom. Već sada kamp ima biološki prečistač, hortikultura se zalijeva biološki pročišćenom otpadnom vodom, njeguje se mediteransko bilje te obrađuje preko 300 stabala maslina u kampu, proizvodi se vlastito maslinovo ulje i drugo.

Trenutačno jedan od najboljih kampova na Kvarneru je krčki kamp Ježevac u koji se proteklih godina značajno investiralo te on danas ponosno nosi četiri zvjezdice. Ove zime nastavlja se s brojnim ulaganjima na plaži i novim parcelama, unapređuje se gastro ponuda, a obnavlja se i crkvica Sv. Marije.

Za pohvaliti je i kamp Njivice na Krku kojemu je njemački autoklub ADAC na ovogodišnjem turističkom sajmu u Stuttgartu, koji okuplja oko 85 milijuna članova u cijeloj Europi, dodijelio novih osam zvjezdica, što je vrlo teško postići u jednoj godini. Od mogućih 25 ADAC-ovih zvjezdica, kamp Njivice ih sada ima 14.

Rapski autokamp Padova 3 u turističku sezonu 2013. ulazi s novih 20 parcela, s preuređenim šetnicama te s uređenim sportskim igralištem za kampere, dok će autokamp San Marino raspolagati novom ponudom smještaja u novouređenim sobama elegantnog dizajna. Sobe će ondje biti uređene prema modernim standardima, u zasebnom smještajnom objektu s četiri zvjezdice. Promjene se vrše i u 19 smještajnih jedinica Residencea San Marina, a u kampu su kompletno preuređena dva sanitarna čvora, opremljena je i preuređena trgovina, uređena je glavna šetnica kroz kamp te je u ponudi 20 novih mobilnih kućica, sveukupno 71.

Gosti koji će doći na ljetovanje u autokampove Rapoća i Lopari u Nerezinama na Lošinju moći će unajmiti bicikle, a novost je i usluga servisa bicikala, što će posebno interesantno biti brojnim kamperima koji na odmor dolaze s vlastitim biciklima. Uslugu će moći koristiti i gosti susjednih kampova koji nemaju ovakav oblik ponude i usluge. I dio kampa Rapoća doživio je promjenu - 180 parcela renovirano je u superior, u 1. i 2. zoni, s ponudom priključka struje i vode na svakoj parceli.

Budući da je prošle godine na Kvarneru zabilježen porast gostiju s danskog tržišta za deset posto i porast noćenja za sedam posto u odnosu na 2011. godinu, Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom HTZ-a za Skandinaviju na trodnevnom sajmu 'Ferie for alle' u danskom gradu Harningu priređuje posebnu prezentaciju turističke ponude Kvarnera, s naglaskom na kamping ponudi kvarnerskih otoka. Usto, posjetiocima će biti ponuđene autohtone slastice i proizvodi od meda, smokava i mirte na degustaciju, pa je za vjerovati da će bogata prezentacija TZ Kvarnera doprinijeti daljnim dobrim turističkim rezultatima s danskog tržišta i iz zemalja skandinavskog okruženja.