NOVA, JAKA JUŽINA

Cijeli sljedeći tjedan kiša i toplo do +16!

06.02.2014 u 11:46

Bionic
Reading

S dolaskom nove južine cijeli sljedeći tjedan u Hrvatskoj bi se mogle zadržati za ovo doba godine natprosječno visoke temperature – na kopnu do 12 °C, a na Jadranu do 16 °C

U petak ujutro će u kontinentalnim predjelima i u Gorskom kotaru biti oblačno, ponegdje i maglovito, dok će na Jadranu i u njegovom zaleđu biti djelomice i pretežno sunčano. Sredinom dana će se djelomice razvedriti i u kontinentalnim predjelima, dok će u Gorskom kotaru i dalje biti oblačno s mogućnošću za mjestimice slabu kišu. Popodne će naoblačenje sa zapada, a navečer i kiša, zahvatiti Istru pa sjeverni Jadran. U noći na subotu naoblačenje i kiša proširit će se na cijelu Hrvatsku, a na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša će biti obilnija. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -1 do 2, a na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna kretat će se od 7 do 12 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C na Jadranu.

U subotu prijepodne posvuda će biti oblačno i kišovito. Sredinom dana i popodne kiša će prestati pa će se posvuda djelomice razvedriti. No već u noći na nedjelju sa zapada stiže novo naoblačenje s kišom, na Jadranu i u njegovom zaleđu i obilnijom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju jak, jugozapadnjak, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C. Najviša dnevna kretat će se od 7 do 12 u unutrašnjosti te od 11 do 16 °C na Jadranu.

U nedjelju ujutro posvuda će biti oblačno i kišovito. U gorskoj unutrašnjosti, na Jadranu i njegovom zaleđu kiša će biti i obilnija dok će u kontinentalnoj unutrašnjosti biti mjestimična i povremena. Sredinom dana u zapadnoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u Slavoniji do kraja dana, oborine će prestati te će se djelomice razvedriti. U unutrašnjosti će puhati umjeren, a u gorju i na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 7 u unutrašnjosti, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu 10 do 16 °C.

U ponedjeljak će vrijeme i dalje biti vrlo nestabilno. U kontinentalnoj unutrašnjosti te na južnom Jadranu ujutro će biti promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja, dok će u gorskoj unutrašnjosti, te na sjevernom i srednjem Jadranu biti pretežno oblačno. Povremena kiša očekuje se samo na sjevernom Jadranu. U drugom dijelu dana kiše će biti posvuda, a na sjevernom Jadranu i u gorju će biti i obilnija. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, dok će na Jadranu pohati jako jugo koje će prema kraju dana dodatno jačati. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 6 do 12 °C . Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 16 °C.

I dalje se očekuje nastavak nestabilnog i promjenjivog vremena s iznadprosječnom temperaturom zraka koja bi se prema trenutnim prognostičkim materijalima mogla zadržati sve do kraja tjedna.