PRAZNIK RADA

Cijeli državni vrh na obljetnici Bljeska, samo Bandić na grahu

30.04.2015 u 15:26

Bionic
Reading

Cijeli državni vrh za Praznik rada naći će se na istom mjestu - na obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima. Stići će ondje predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Sabora Josip Leko te premijer Zoran Milanović praćen ministrima

Iz Ureda predsjednice za tportal su potvrdili da će Kolinda Grabar Kitarović na 1. maj biti na obljetnici Bljeska u Okučanima.

Ondje će biti i predsjednik Sabora Josip Leko. Uz predsjednika Sabora, u izaslanstvu su potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak te zastupnici Jadranka Kosor, Ivo Jelušić, Zdravko Ronko, Franjo Lucić i Melita Mulić.

Svi će oni sudjelovati u komemoraciji kod Središnjeg križa, svečanom otvaranju Županijskih sportskih igara hrvatskih branitelja i misi zadušnici, a i dočekat će maratonce iz društva Hrvatski sokol Nova Kapela-Batrina i Novska-Okučani, pogledati prigodni letački program akrogrupe Krila oluje te prikaz ceremonijalnih radnji i vježbi Hrvatske vojske.

U Okučane će i predsjednik Vlade Zoran Milanović. U njegovoj pratnji bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar zdravlja Siniša Varga te zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ. Nakon programa, Premijer će prisustvovati obilježavanju 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, na izletištu na Dravi kod Varaždina.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i svake godine, Prvi maj proslavit će s građanima u Maksimiru, a obećao je podijeliti 60.000 porcija graha. 'Budući da nas je u Zagrebu najviše, moramo imati najviše porcija, a budući da Zagreb ima gradonačelnika koji zna kuhati, onda ćemo napraviti najkvalitetniji grah, ne poništavajući ničije kulinarske sposobnosti i kvalitetu graha diljem Hrvatske. Svi će doći u Maksimir, imat ćemo lijepo vrijeme i bit će prekrasno', najavio je Bandić.

Uz to, Bandić će otići na proslavu u organizaciji Matice umirovljenika u Sloboštinu, na proslavu Novog sindikata na Jarunu, a navečer će na obilježavanje 70. obljetnice NK Sesvete.