MINISTAR KOMUNIKACIJA:

'Chavezovo zdravlje poboljšano'

14.01.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Zdravlje venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza, na liječenju više od mjesec dana na Kubi, pozitivno je napredovalo tijekom zadnjih dana iako respiratorni problemi zahtijevaju posebnu pozornost, kazao je u nedjelju venezuelanski ministar komunikacija Ernesto Villegas

Nešto ranije, bivši zamjenik predsjednika Venezuele Elias Jaua otkrio je da se predsjednik Chavez 'bori za život' te da je 'stanje općenito složeno i osjetljivo'. Te alarmantne izjave uslijedile su nakon smirujućih informacija koje je ranije u nedjelju iznio Adan Chavez, stariji predsjednikov brat, o tome kako Hugo Chavez nije u komi suprotno glasinama koje kruže na društvenim mrežama.

Venezuelanski predsjednik 'nastavlja dobro reagirati na liječenje i svaki dan napreduje u oporavku', kazao je brat.

Prema priopćenju koje je pročitao ministar komunikacija u emisiji emitiranoj na svim radio i tv postajama u zemlji, 'dišna infekcija pod kontrolom je iako stanje predsjednika zahtijeva posebne mjere u borbi protiv respiratorne insuficijencije' od koje pati.

Alarmantne glasine šire se na društvenim mrežama o zdravstvenom stanju Chaveza koji nije viđen niti ga se čulo u javnosti nakon četvrte operacije karcinoma 11. prosinca u Havani.