'DO POBJEDE, ZAUVIJEK!'

Chavez se nakon 20 dana oglasio na Twitteru

25.06.2011 u 09:26

Bionic
Reading

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez koji se oporavlja na Kubi nakon operativnog zahvata obavljenog 10. lipnja, oglasio se u petak na Twitteru, čestitavši venezuelskim vojnicima njihov dan i ne spominjući pritom svoje zdravstveno stanje niti potencijalni povratak u Venezuelu

'Dobar dan moji candanguerosi', napisao je Chavez, aludirajući na pseudonim kojim se služi: @chavezcandanga. 'Danas je službeni dan moje vojske i sja sunce. Veliki pozdrav mojim vojnicima i mojem voljenom narodu', stoji u poruci bivšeg vojnika i predsjednika koji je na tu dužnost od 1998. biran tri puta.

'I ovdje na Kubi sam u mislima s vama. Hasta la victoria siempre! (Do pobjede, zauvijek). Pred pobjedom smo i sigurno ćemo pobijediti!', napisao je. Chavez (56) tijekom jutra napisao je četiri tweet-poruke, prekinuvši na taj način internetsku šutnju koja je trajala od 4. lipnja, kada je krenuo na turneju po Latinskoj Americi.

Tijekom turneje posjetio je i Kubu, gdje mu je dijagnosticiran apsces u zdjelici zbog čega je ondje hitno operiran. Chavezova dugotrajna šutnja i izostanak službenih izvješća o njegovu zdravstvenom stanju pokrenuli su mnogobrojna nagađanja.