NA SRPSKI DAN DRŽAVNOSTI

'Ćevapčići su odlični': Johnny Depp stiže u Beograd kako bi primio odlikovanje od Vučića

13.02.2022 u 17:58

Bionic
Reading

Glumac Johnny Depp najzvučnije je ime koje će srpski predsjednik Aleksandar Vučić odlikovati na svečanosti obilježavanja Dana državnosti 15. veljače

Depp će dobiti Zlatnu medalju za zasluge Republike Srbije, za izniman doprinos naporima Srbije da proširi i unaprijedi lokalne umjetničke zajednice, javljaju srpski mediji.

Nagrada je obrazložena Deppovim aktivnim sudjelovanjem u promociji srpske animirane serije Puffins Impossible, u kojoj Johnny Depp posuđuje glas i lik glavnog lika. Njegove pohvale za kreativnost mladih ljudi u Srbiji i njihovu profesionalnost pomogle su pozicioniranju domaće umjetničke scene na svjetska karta filmske industrije, navodi se u obrazloženju.

Kako podsjeća Vreme, serija Puffins Impossible ima 54 epizode i namijenjena je djeci. Autori serije su Archangel Digital Studios (ADS) u produkciji glumca Miloša Bikovića, a serija nastaje u studiju za proizvodnju animiranog sadržaja Iervolino Studios (IES), u vlasništvu holivudskih producenta Andree Iervolino i Lady Monice Bacardi. Seriju je realiziralo više od stotinu umjetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada.

Ovo je prvi put da se u Srbiji stvaraju animirani sadržaji koji po produkciji i kvaliteti odgovaraju najvećim svjetskim studijima animacije. Puffins Impossible uskoro će biti dostupan na Apple TV-u, Amazon Prime Video i mnogim drugim velikim streaming platformama diljem svijeta, tvrde producenti.

Aleksandar Vučić i Johnny Depp Izvor: Profimedia / Autor: MILOS MISKOV/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

U listopadu prošle godine, kada je glumac bio u Beogradu na promociji serije, Aleksandar Vučić je najavio da će Johnnyju Deppu dodijeliti zlatnu medalju za zasluge. Depp je tom prilikom rekao da je 'počašćen odlukom' i da bi mu bila 'velika čast' doći u Srbiju 15. veljače.

Mediji su tada izvijestili da je Johnny Depp zakasnio na prijem kod predsjednika, ali da je bio vidno nasmijan, da je proveo 24 sata u Beogradu i da su mu poslužena nacionalna jela i pića iz Srbije.

'Ćevapčići i kolege iz Srbije su fantastični', rekao je Depp za RTS godinu dana ranije na Berlinskom festivalu, a u Monte Carlu je rekao 'Obožavam Srbiju i Srbe'.

  • +5
Johnny Depp u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel; montaža: tportal

Prije Deppova dolaska u Beograd na Dan državnosti, mediji su podsjetili da se o njemu posljednjih godina u Americi priča zbog svađe s bivšom djevojkom Amber Heard koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, zbog čega je Depp ostao bez mnogo uloga.

Predsjednik Srbije je prošle godine povodom Dana državnosti dodijelio 170 odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među njima su bili kipar Aleksandar Rukavišnikov, redatelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, glumac Aleksandar Berček, pjesnik Pero Zubac, umjetnica Marina Abramović, glazbenici Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Đorđević i drugi. Zlatnim medaljama za zasluge nagrađeno je i devet kineskih liječnika koji su pomogli srpskim kolegama na početku epidemije.