ukupno 60

Četiri nova kršenja samoizolacije u Istri

31.03.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Zahvaljujući dojavama građana Istarska policija utvrdila je četiri nova slučaja kršenja samoizolacije, dva na području Umaga te po jedan na području Pule i Poreča, a u županiji je dosad zabilježeno ukupno 60 kršenja te mjere zaštite od širenja epidemije

Iz policije u utorak kažu kako su svi zatečeni na blokadnim punktovima pri nadziranju odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović rekla je kako je o utvrđenim prekršajima policija obavijestila Državni inspektorat, koji će prekršiteljima izdati naloge s novčanom kaznom.

Vitasović je zahvalila savjesnim građanima koji su dojavama pomogli policiji u utvrđivanju kršenja samoizolacije i time dodatno doprinijeli mjerama koje se provode s ciljem suzbijanja širenja virusa.

Na području Istre dosad je utvrđeno ukupno 60 kršenja mjere samoizolacije što je, tvrdi, manje od četiri posto od ukupnog broja takvih slučajeva na razini države.

Neovisno o tome, Istarska policija apelira na građane kojima je određena samoizolacija da se strogo pridržavaju te mjere i uputa sanitarnih inspektora.

Apelira i na sve ostale građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite i slušaju upute Stožera civilne zaštite.

Inače, od ponoći su u Istri za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu zatvoreni stalni granični prijelazi Umag, Poreč i Rovinj, sukladno Vladinoj uredbi kojom se takvi prijelazi mogu zatvoriti zbog zaštite građana od širenja zaraze.

Odgođeno je otvaranje sezonskih graničnih prijelaza za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu Umag-ACI Marina i Novigrad, koji su trebali biti otvoreni 1. travnja.