HAJDAŠ DONČIĆ U PULI

Čestitka pomorcima na blagdan Svetog Nikole

06.12.2014 u 08:58

Bionic
Reading

Svečenost Dana pomoraca i brodaraca, kojeg Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture tradicionalno obilježava na blagdan Svetog Nikole, održat će se danas u Puli

Ministar Siniša Hajdaš Dončić tom će prilikom prezentirati Strategiju pomorskog razvoja i integralne pomorske politike Republike Hrvatske 2014 - 2020, kao krovni dokument dugoročnog plana razvoja hrvatskog pomorstva i pomorskog gospodarstva, kojega je Vlada donijela u srpnju ove godine.

U 11.30 iz pulske luke ispred Lučke kapetanije Pula, Riva 18, delegacija Ministarstva u tradicionalnom obredu bacanja vijenca u more odat će počast svim stradalim pomorcima i brodarcima.

Pomorcima i brodarcima njihov dan čestitao je resorni ministar Hajdaš Dončić.

'Dragi pomorci, brodarci i ribari, pomorski inženjeri i brodograditelji, pomorski inspektori i pravnici, te svi kojima je život i rad neraskidivo povezan uz razvoj pomorskog i riječnog gospodarstva, zaštitu pomorskog i riječnog okoliša i sigurnost pomorskog i riječnog prometa čestitam Dan pomoraca.

Sigurnosti plovidbe i zaštita morskog okoliša je najopsežniji i najzahtjevniji vaš posao. Hrvatska kao pomorska država na prvom mjestu veliku pažnju treba pridavati održavanju i unaprjeđivanju svog jednog od najdragocjenijih prirodnih resursa, mora i priobalja.

Istodobno je važno ostvariti puni potencijal razvoja pomorskog gospodarstva. Nemoguće je izazovima globalnog tržišta i održivog razvoja odgovoriti na pravi i konkurentan način bez kvalitetnog sustava i zakonskih okvira', ističe se, među ostalim, u čestitki.