drugi rođendan

Cestar HAC-a o prometnoj nesreći kod Jastrebarskog: Izašao sam iz vozila pet sekundi prije nego je naletio kamion

22.09.2021 u 19:36

Bionic
Reading

Kamion je u vozilo HAC-a udario svega par sekundi nakon što je Franjo Fratarić izašao iz njega

Sekunde su od smrti dijelile danas i radnike cestarske službe na dionici autoceste između Zagreba i Karlovca. Četiri kilometra prije Jastrebarskog stali su u zaustavnom traku kako bi radili na obnovi ograde, a samo nekoliko sekundi nakon što su Izišli iz vozila, na njega je naletio kamion s prikolicom. Probio je zaštitnu ogradu, a prikolica se prevrnula na bok.

Franjo Fratarić iz Sekotra za održavanje HAC-a koji je iz HAC-ovog vozila izašao svega par sekundi prije udara za RTL Danas opisao je kako je izgledalo gledati smrti u oči.

Za sad se osjećam dobro, a trenutno budemo vidjeli kako će biti sutra. Čudno se osjećam zasad. Prilikom redovnog obilaska dionice Lučko-Karlovac, vraćali smo se iz Karlovca gdje smo mijenjali smjerokazne stupiće koji su bili potrgani, stali na stacionaži 24+800 da ga promijenimo, kolega je izašao iz vozila da uzme alat i izašao sam za njim da mu pomognem na desna vrata. Došao sam do njega i u tom momentu je bio udarac u vozilo', kazao je Fratarić.

Dodao je da su prije toga stali dva puta, te da u ta dva navrata nije izlazio iz vozila. Kamion koji je naletio na njih, kaže, nije vidio.

Danas mu je "drugi rođendan", a sutra mu je pravi.

"Slavit ću i jedan i drugi rođendan", zaključio je Fratarić.

  • +14
Jastrebarsko: Prometna nesreća u kojoj je kamion naletio na vozilo HAC-a Autor: Robert Fajt / CROPIX