GOVOR NA KLISU

Čelnik veterana poručio Gotovini i drugim potpisnicima pisma za Perkovića i Mustača da nisu dobrodošli

28.04.2022 u 20:43

Bionic
Reading

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Boris Lapenda poručio je večeras iz Klisa sa svečane akademije postrojbe kako potpisnici pisma za pomilovanje Perkovića i Mustača nisu više dobro došli

'Nisu suđeni za događaje iz Domovinskog rata, već za strašan zločin počinjen u vrijeme kada su bili pripadnici službe bivše države. Pitamo se zašto im nisu oduzeti činovi i odličja kada su pravomoćno osuđeni. Jedan od potpisnika pisma je rekao: 'Ljudski je opraštati'. Točno. Zato kažem: 'Oprosti im Bože, ne znaju što čine.' Svih pet potpisnika sramotnog pisma o pomilovanju i njihovi jataci nikada nisu više dobrodošli među veterane 4. brigade. Nek' se srame', kazao je Lapenda, prenosi Dalmatinski portal.

Kritiku je dobio i donedavni gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

  • +11
Zoran Milanović i Andrej Plenković na Klisu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'

Imamo odličnu suradnju s Ministarstvom branitelja, Županijom i gradovima i općinama u našoj Županiji, međutim, suradnja s rodnim gradom Splitom je na ispodprosječnoj razini. Niti bivši gradonačelnik ne zna tko smo mi, niti je upoznat s radom Udruge veterana 4. brigade. Pitamo se, što uopće radi Odjel za branitelje u Gradu Splitu. 

Za sve građane Splita postoje četiri sveta simbola. To su Sveti Duje, Hajduk, Torcida i 4. gardijska brigada. Ulica 4. gardijske brigade nalazi se na TTTS-u gdje se kanalizacija izljeva na ulicu. Hvala im na tome. Neka vide gdje su ulice 4. gardijske brigade u drugim gradovima. Pokrenuta je inicijativa za povratak ulice Maršala Tita. Drage volje im ustupamo našu ulicu za voljenog maršala. 

Tražimo od Grada dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom jer imamo naših suboraca 100-postotnih invalida koji ne mogu pristupiti našoj udruzi, a preko puta nas je invalidska komisija gdje isti moraju pristupiti. Pronašli smo prostor koji bi odgovarao, uz malo truda i minimalnu investiciju može biti stavljen u funkciju. Treba samo dva metra pomaknuti ogradu od igrališta za pse, ali to nije moguće, jer psi mogu dobiti stres od smanjenog prostora, a invalidi neka parkiraju na ulici TTTS-a 4. gardijske brigade', kazao je Lapenda.