poruka na arapskom

Čelnici njemačke ekstremne desnice blokiran Twitter zbog komentara policijske novogodišnje čestitke

02.01.2018 u 09:15

Bionic
Reading

Twitter račun zastupnice njemačke desničarske stranke Alternative za Njemačku (AfD) bio je blokiran gotovo čitav dan u ponedjeljak, zbog njezina komentara o novogodišnjoj čestitki koju je njemačka policija uputila i na arapskom

'Što se dovraga događa u ovoj zemlji? Zbog čega službeni policijski tweet na arapskom?', upitala je Beatrix von Storch, jedna od čelnica stranke.

Ona je komentirala da policija pokušava 'smiriti barbarske silovateljske muslimanske horde muškaraca'.

Twitter je blokirao njezin račun na 12 sati zbog kršenje pravila glede rasističkog sadržaja.

Tweet više nije vidljiv ali ga je druga članica AfD-a Alice Weidel podijelila na svojem Facebooku, komentirajući vladinu 'pokornost' pred migrantima.

  • +6
Prosvjedi protiv AFD-a u Berlinu i Frankfurtu Izvor: Profimedia / Autor: Anadolu / Avalon.red

Policija u Koelnu poslala je novogodišnju čestitku na više jezika putem svog Twitter računa.

Protiv Beatrix von Storch pokrenuta je i istraga. Policija je dobila nekoliko stotina pritužbi nakon što je visokopozicionirana zastupnica krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) u novogodišnjoj objavi na Twitteru napala 'muslimanske horde muškaraca' i pokrenula je istragu o mogućem govoru mržnje. 

Ured koelnskog javnog tužitelja preuzeo je slučaj od policije i temeljito ga istražuje, rekao je u utorak za dpa tužitelj Ulf Willuhn. On je rekao da Ured istražuje je li njezin tvit prekršio novi njemački zakon o govoru mržnje, koji je stupio na snagu 1. siječnja.