GLASINE O OTKAZU

Čelnici Hajduka uvjerili Balakova da mu ne rade iza leđa

10.09.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Do trenera Hajduka Krasimira Balakova doprle su glasine kako mu se, u slučaju poraza od Dinama sprema smjena, pa je uoči najvećeg derbija zatražio sastanak s upravom kluba i članovima Nadzornog odbora, kako bi se uvjerio stoje li svi skupa čvrsto iza njega ili ne.

Sastanak najužeg vodstva Hajduka s trenerom Krasimirom Balakovom uoči velikog derbija, sugerirao je da se nešto neobično događa. Obično su takvi sastanci motivacijski, uprava treneru i igračima obeća dodatne premije ili traži od njih bolji angažman. No sastanak čelnika Hajduka i trenera Balakova imao je potpuno drugačiju pozadinu.

Balakov je naime čuo glasine kako mu se sprema smjena ukoliko izgubi susret protiv Dinama. U tom bi slučaju Zagrepčani odmakli na velikih, praktično nedostižnih osam bodova prednosti, pa je uoči derbija Balakov zatražio sastanak s vodstvom kluba, kako bi se uvjerio stoje li svi skupa čvrsto iza njega ili ne.

Čelnici kluba uvjerili su Balakova da mu nitko ne 'radi o glavi', te da se može mirno posvetiti slaganju taktike za derbi, i gradnji momčadi, te kako je on njihovo dugoročno rješenje.

Mir se vratio na Poljud, barem zakratko, do kraja večerašnjeg derbija. Pobjedom bi Balakov izborio povratak u utrku za naslov prvaka i vratio sigurnost da će nastaviti započeti posao. Poraz bi pak, bez obzira na uvjeravanja uprave, ozbiljno uzdrmao njegovu poziciju na klupi Hajduka.