PROGNOZA VREMENA

Čekaju nas uglavnom sunčani dani, od sredine tjedna manje toplo

06.05.2018 u 07:37

Bionic
Reading

Vrijeme će u nedjelja biti u većini zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom očekuju se uglavnom u gorskim predjelima i u Dalmaciji. U ponedjeljak pretežno sunčano, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

U nedjelju će vjetar biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita mjestimice i vrlo jaka. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 °C.

Pretežno sunčano u ponedjeljak, ponegdje s umjerenom naoblakom, a na jugu zemlje može pasti i pokoji poslijepodnevni pljusak. Vjetar slab, na Jadranu umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana mjestimice i jaka. Jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19, a najviša većinom između 22 i 27 °C, u gorju niža.

U utorak uz dnevni razvoj oblaka pokojeg pljuska može biti u unutrašnjosti.

  • +5
Prognoza vremena po gradovima od 6. do 12. svibnja Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Srijeda će donijeti nešto promjenjivije vrijeme s lokalnim pljuskovima uglavnom u Dalmaciji. Vjetar većinom slab ili umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura koja podno Velebita povremeno može imati i jake udare. Tempratura bez izraženije promjene, na kopnu malo manje toplo.

foto pregled

Događaji koji su obilježili tjedan - raspustila se ETA, neće biti Nobela za književnost, a Thompson nije poticao na mržnju

Pogledaj galeriju