PRIHVAĆENA JAMČEVINA

Čeka se izlazak Zdravka Mamića iz Remetinca

18.12.2015 u 15:35

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je USKOK-ovu žalbu na odluku o izmijenjenom prijedlogu jamčevine za izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju za izlazak iz Remetinca ponudio jednu nekretninu i 6,3 milijuna kuna u gotovini

Kako javlja HRT, glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je Hini da su Mamićevi branitelji na sud donijeli dokaz da je na nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatak jamčevine u novcu. Prije puštanja iz zatvora Mamić je u 14 sati doveden na sud gdje je sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. Očekuje se njegov izlazak iz zatvora, ispred kojeg ga već čeka brat Stojan. Okupili su se i brojni novinari.

S obzirom na to da Mamiću 19. prosinca istječe ranije određeni istražni zatvor, na sudu je za 14 sati dogovoreno i ročište na kojemu će sutkinja istrage odlučivati o njegovu mogućem produljenju. No ta će odluka imati učinka jedino ako Mamićevi odvjetnici do kraja radnog vremena suda ne dostave dokaze o jamčevini ili ako Izvanraspravno vijeće prihvati Uskokovu žalbu. Sutkinja istrage, u svakom slučaju, mora odlučiti o produljenju istražnog zatvora za osumnjičenog poduzetnika Igora Krotu koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mamićev sin Mario Mamić nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Preostalom pritvoreniku, poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od četiri milijuna kuna u nekretnini. Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić možda već danas izlazi iz Remetinca, a od početka istrage brani se sa slobode.