povremeno naoblaka

Čeka nas pretežno sunčan dan, no HAK svejedno ima upozorenje za vozače

26.05.2023 u 08:57

Bionic
Reading

U većini krajeva pretežno sunčano, ponegdje i s umjerenom naoblakom, u Slavoniji i Baranji povremeno oblačnije uz lokalno malo kiše i pljuskove s grmljavinom, osobito prema kraju dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak

Izoliranih pljuskova poslijepodne može biti i u Dalmaciji.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice na cestama u Slavoniji, u unutrašnjosti ponegdje magle, a u priobalju puše jak vjetar, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

  • +6
Nakon dugotrajne kiše sunce obasjalo Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Zbog vode na kolniku ili odrona za sav promet zatvorene su DC229 kod skretanja za Gornje Brezno (odron); ŽC2221 Marija Bistrica-Globočec (klizište); ŽC3034 Luka-čvor Vrbovec; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC6027 u mjestu Krupa.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.