vremenska prognoza

Čeka nas neuobičajeno topao, u unutrašnjosti i vjetrovit dan

07.02.2024 u 07:16

Bionic
Reading

U Hrvatskoj se u četvrtak nastavlja neuobičajeno toplo te u unutrašnjosti i razmjerno vjetrovito vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a na Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u unutrašnjosti Dalmacije oblačnije ponegdje i uz većinom malo kiše.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 17, na istoku unutrašnjosti ponegdje i do 19 Celzijevih stupnjeva.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), pozivajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće u Prelogu za sav promet zatvorena je Čakovečka ulica (DC20) pa se obilazno vozi gradskim prometnicama.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Od 7. do 09. veljače svakodnevno od 7 do 15 sati zbog radova bit će zatvorena za sav promet županijska cesta ŽC5077 u Žminju (centar).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

  • +24
Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL