(NEUGODNO) TOPLA JESEN

Čeka nas cijeli tjedan južine i visokih temperatura!

21.10.2013 u 11:50

Bionic
Reading

Vrijeme će u Hrvatskoj sve do kraja tjedna, a možda i početkom sljedećeg, obilježiti južina i natprosječno visoke temperature. Suncoljupci koje ne smeta južina, odnosno koji nisu meteoropati, doći će na svoje, a vikend će biti idealan za izlete u prirodu ili izležavanje na Suncu, poručuju prognostičari

U utorak ujutro u unutrašnjosti je moguća kratkotrajna magla ili niska naoblaka. Danju će posvuda biti pretežno sunčano i uglavnom suho, a jedino će u dijelu Istre, Gorskog kotara i na Kvarneru biti šanse za malo kiše ili rijetke grmljavinske pljuskove. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 19 do 24°C.

U srijedu će u većem dijelu zemlje biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro ponegdje s kratkotrajnom maglom ili niskom naoblakom. U Istri, Gorskom kotaru i na Kvarneru bit će oblačnije, ujutro još uz mogućnost za koju kap kiše. Navečer i u noći na četvrtak sa zapada stiže naoblačenje s kišom. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 20 do 25°C.

U četvrtak nas u cijeloj Hrvatskoj očekuje promjenjivo vrijeme s pretežno oblačnim jutrom u većem dijelu zemlje, te sa slabom kišom na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnom dijelu unutrašnjosti. Krajem dana vrijeme će se posvuda smiriti i razvedriti, no u Istri, Groskom kotaru i na Kvarneru će se opet naoblačiti uz mogućnost za kišu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 14, a na Jadranu od 17 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda će biti od 20 do 25°C.

U petak i za vikend slijedi stabilizacija vremena. Prevladavat će sunčano vrijeme, u unutrašnjosti s jutarnjom maglom ili niskim oblakom. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka bit će bez veće promjene.