IZVOZALI GA

Carl Bildt bijesan na Croatia Airlines

11.07.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Putovanje švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta na Croatia forum, koji se već tradicionalno održava u srpnju u Dubrovniku, pretvorilo se u prave putešestvije na koje se otvoreno požalio preko Twittera

Umjesto u Dubrovniku, Bildt je nenadano završio u Splitu te je sve komentirao riječima da regija ostaje mjesto iznenađenja. U četvrtak je u Dubrovniku bilo iznimno loše vrijeme, posebno za gotovo sredinu srpnja, a tamošnja zračna luka je iznimno zahtjevna za slijetanje pa je odluka o promjeni mjesta slijetanja bila sasvim razumljiva. Uskraćivanje putnicima osnovne informacije - nije.

Podsjetimo, Carl Bildt dobar je poznavatelj prilika u Hrvatskoj, kao i u ostatku regije. Tijekom rata sudjelovao je u diplomatskim naporima da se okonča sukob, a mišljenja o njegovim tadašnjim aktivnostima podijeljena su, da ne kažemo negativna u BiH i Hrvatskoj. Kasnije je relativno omekšao svoje stavove o Hrvatskoj, a posjeduje i nekretninu na Korčuli.


Nakon slijetanja u Split, situacija je za Bildta, kako je napisao na Twitteru, postala još gora jer se avion jednostavno okrenuo i vratio u Zagreb. 'Prilično nepristojno', zaključio je Bildt.
Ali tu njegovim nevoljama, i drugih putnika za Dubrovnik, nije bio kraj.

U Zagrebu su opet morali čekati jer je Croatia Airlines odlučio promijeniti posadu aviona.

Nakon što je drugi put poletio prema Dubrovniku, Bildt je napisao: 'Posljednje vijesti. Ponovno krenuli prema Dubrovniku ili negdje drugdje. Život je cirkus.' Oko četiri sata trebalo je Bildtu da zrakoplovom stigne iz Zagreba u Dubrovnik.

'Moj put iz Washingtona, preko Frankfurta, Splita i Zagreba, s obiljem konfuzije, konačno je završen', poručio je švedski ministar vanjskih poslova nakon što je konačno sletio u Dubrovnik.

Nacionalni prijevoznik se ispričava

Priopćenjem o spornom letu koji je toliko razljutio Carla Bildta oglasilo se i nacionalni zračni prijevoznik iz kojeg objašnjavaju dazrakoplov Airbus 320 Croatia Airlinesa na letu iz Frankfurta u Dubrovnik u četvrtak u predviđeno vrijeme nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku, jer je sletnu stazu blokirao zrakoplov Cessna, koji je tamo ostao u kvaru.Kapetan zrakoplova Croatia Airlinesa, u kojem je bilo 140 putnika, a među njima i gospodin Carl Bildt, bio je zbog toga prisiljen zrakoplov spustiti u alternativnu zračnu luku Split.

'Nakon što je u Splitu nadopunjeno gorivo, zrakoplov se ponovno uputio prema Dubrovniku, ali ni u ponovnom pokušaju nije mogao sletjeti, jer se u tom času nad Dubrovnikom dogodilo olujno nevrijeme. U međuvremenu posadi koja je bila na tom letu istječe radno vrijeme te je zrakoplov preusmjeren u Zagreb, gdje je organiziran dolazak nove posade, koja je odradila dva dodatna leta, Zagreb – Dubrovnik i Dubrovnik – Zagreb', priopćili su iz Croatia Airlinesa.Ispričavaju se svim putnicima na letovima za Dubrovnik zbog kašnjenja i neugodnosti i ističu da je riječ o spletu izvanrednih okolnosti, koje Croatia Airlines nije mogao predvidjeti, niti na njih utjecati.