koronavirus

Capak objasnio što točno znači 'boraviti na zraku', a ima i poruku za kronične bolesnike

01.04.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska što točno znači kada stručnjaci kažu da je poželjno boraviti na zraku i kakva su ograničenja što se vremena i mjesta tiče

'Dakako da su boravak na zraku i tjelesna aktivnost itekako važni, ali vodimo računa o tome da, ako se grupiramo, ako imamo socijalni kontakt, da se širi virus. Jasno mi je da je to zbunjujuća poruka. Zdravo je boraviti vani, ali ako niste u socijalnom kontaktu. Ako želite boraviti u prirodi, prošetati psa, nemojte se družiti s ljudima, nego budite sami i držite distancu od dva metra', kazao je Krunoslav Capak za HRT.

Potvrdio je da bi bilo bolje izbjegavati mjesta poput Jaruna, Maksimira, Rive, Korza, Tvrđe. Nije za zatvaranje tih mjesta, nego za striktno pridržavanje mjera.

Kroničnim bolesnicima preporučio je da svakako ne izlaze iz domova jer su oni najugroženiji.

'Ostanite što više kod kuće. Potrebno je ponekad izaći van, ali svakako nemojte imati socijalnih kontakata. Distancirajte se', apelirao je Capak, naglasivši da smo napravili veliku stvar ako zaštitimo kronične bolesnike.