PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Čačić očekuje pobjedu koalicije u PGŽ u prvom krugu

06.04.2009 u 23:02

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić kazao je danas, na izvještajnoj sjednici Županijskog vijeća HNS-a Primorsko-goranske županije, da bi bilo 'neprimjereno' da široka koalicija osam stranaka, među kojima je i HNS, ne pobijedi u prvom krugu lokalnih izbora u Primorsko-goranskoj županiji

Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za regionalnu samoupravu potpisali su prošlog tjedna predstavnici osam županijskih stranačkih organizacija: SDP-a, HNS-a, HSU-a, IDS-a, HSLS-a, ARS-a, (Autonomna regionalna stranka, SDA (Socijaldemokratska akcija) i ZS (Zelena stranka).

Čačić je na današnjoj sjednici istaknuo da nije impresioniran dosadašnjim rezultatima stranke, jer smatra da je to daleko od onoga što HNS može. 'Dozvolili smo da nas se politički 'prekrije', što nije dobro ni za Hrvatsku ni za HNS. To više nećemo dozvoliti', rekao je.

Čačić je najavio da će HNS inzistirati na kvalitetnim programima, koji moraju biti prepoznatljivi, kao i HNS i ljudi koji ga predstavljaju. Jedan od programa na kojemu će HNS ustrajati je javno-privatno partnerstvo, u kojemu nije napravljeno ništa, a mogle su biti izgrađene brojne škole, dvorane i drugi objekti, zaključio je Čačić.

Na izvještajnoj sjednici županijskog HNS-a predstavljena je lista sa sedam kandidata te stranke za Županijsku skupštinu. Prvi na listi za Županijsku skupštinu je Marinko Dumanić, a kao kandidatkinja za ponovni mandat zamjenice župana predstavljena je Nada Turina Đurić. Ako bi osmostranačka koalicija pobjedila na izborima, dvije godine predsjednik Skupštine bio bi SDP-ovac, a dvije godine pripadnik HNS-a.