dugovječni političar

Čačić o Domovinskom pokretu: Žele li zaista zaustaviti HDZ, rješenje se zna

19.04.2024 u 18:43

Bionic
Reading

'Jedino stvarno rješenje je, što ne bi bilo prvi put u europskoj praksi, formiranje tehničke vlade koju trebaju podržati svi koji pokušavaju zaustaviti ovaj karcinom HDZ-a', komentirao je rezultate Radimir Čačić

'Odmah maknuti Turudića, promijeniti AP, počistiti neke institucije i nakon godinu dana izaći na nove izbore, gdje ćemo onda, nadam se, prepoznati potrebu da jasne političke opcije izađu zajedno. Tko će ju formirati, sasvim je svejedno', dodao Radimir Čačić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara za Jutarnji list, čija je stranka Reformisti na izborima koalirala s Rijekom pravde, ali nije uspio izboriti saborski mandat.

Kaže da nije razočaran. U saborskim klupama je osobno proveo osam ciklusa, a zadnji put je osvojeni mandat prepustio suradnici Nataliji Martinčević.

Na pitanje što misli kome će se prikloniti Domovinski pokret, o kojemu sada ovisi tko će dobiti vlast, Čačić odgovara:

'Žele li zaista ostvariti svoju osnovnu poruku, zaustaviti HDZ i spriječiti da i dalje imamo nesposobnu i koruptivnu Vladu, rješenje se zna. Da se svi koji žele isto, zajedno nađu na toj platformi', kaže.

Na sugestiju da je, primjerice, Most spreman za tu ideju, ali pod uvjetom da premijer ne bude Zoran Milanović, Čačić kaže da je u 'toj cijeloj priči sasvim siguran da Milanović nije problem'.

'Kad je poslao poruku da je spreman biti mandatar, predsjedniku nije bio cilj da on to i bude. Poruka je bila potpuno jasna, maknimo HDZ', zaključuje.