ZADRANI PRESRETNI

'Ćaća je već bankrotirao zbog ovih golova'

30.10.2012 u 18:34

Bionic
Reading

Dinamo je nastavio svoj neobičan niz, u kojem svakih sedam godina šokantno ispada iz Kupa rezultatom 3:2. Nakon Dugog Sela 1998. godine i Naftaš Ivanića 2005, mjeru 'modrima' uzeo je i Zadar

Ivan Tomečak je nakon dugo čekanja dobio minutažu u Dinamovom dresu, ali ispalo je neslavno.

'Ne smije nam se dogoditi da propustimo 2:0, ali to je čar Kupa. Ispadaju i najveće momčadi svijeta, danas smo pali i mi. Jezikovu juhu vjerojatno ćemo dobiti sutra, trener nam nakon utakmice nije rekao ništa', rekao je Tomečak, koji je priznao svoju krivicu za prvi gol.

Ni Luis Ibanez nije lako nalazio riječi:

'Vodili smo 2:0, stvarali prilike i bila je to još jedna u nizu utakmica kakve stalno igramo, a onda smo dobili gol. Poslije toga smo krenuli naprijed i odmah dobili još jedan iz kontre. U produžetku smo imali hrpu prilika, pucali sa svih strana, ali oni su zabili gol. To je kup natjecanje. Ne znam što bih rekao nakon ovakve utakmice u kojoj oni zabiju gol svaki put kada dođu prijeđu centar'.

Trener Čačić teško je pronalazio riječi:

'Ovo je senzacija jer smo imali 120 minuta dominacije, a uopće se nije trebalo toliko ni igrati. U zadnjih deset minuta smo napravili dvije skupe pogreške, a onda nam je nestalo i mirnoće, što je normalno u takvim situacijama. Jako sam nesretan zbog izgubljenog trofeja, ali ne možemo ga vratiti i moramo se brzo osoviti na noge, a o svojoj situacije ne mogu pričati jer kod trenera je uvijek neizvjesno', završio je Čačić.

Zadrani su blistali od sreće, strijelac pobjedonsnog gola Josip Ivančić prvo se ispričao suigračima zbog vrlo nepromišljenog isključenja.

'Žao mi je radi momčadi, jer sam ih iz gluposti ostavio na cjedilu, ali dokazali su da smo prava ekipa i da ne padamo kada je najteže. Trener Milin nam je uoči utakmice rekao da se zabavimo i da uživamo. Trebala je to biti priprema za ogled s Hajdukom, a ispalo je fantastično', kaže Ivančić, koji je ušao s klupe, asistirao, zabio gol i dobio dva žuta kartona u manje od pola sata.

Ali on ne bi imao priliku zabiti za 3:2 da dva puta Kelavu nije svladao zadarski poletarac Stipe Perica. Rođen je 7. srpnja 1995. godine i ovo mu je bio tek četvrti seniorski nastup u karijeri.

'Ne znam šta bi rek'a, drago mi je zbog golova, ali ovu junačku pobjedu potpisuje cijela momčad. Hvala treneru koji me gurnuo u prvi plan, i sada sam u Maksimiru zabio prva dva gola u karijeri. Ne znam štio me čeka doma, ćaća je već zvao i rekao da je već bankrotirao zbog mojih golova', smije se mladić za kojeg bi se u budućnosti trebalo još puno puta čuti.

Tri minute nakon kraja utakmice na svoj trening sa Zvonkom Komesom krenuli su otpisani Jerko Leko, Nikola Pokirvač i Tonel, koji je potvrdio da će u Zagrebu ostati do isteka ugovora, 8. prosinca. S njima trojicom Dinamo bi sigurno bio mirniji a Zadranima bi bilo teže doći do povijesnog rezultata.