TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Hrvatski Telekom na najvišoj razini u zadnjih devet mjeseci

Bionic
Reading

Na hrvatskom tržištu kapitala se u četvrtak trgovalo oprezno, pri čemu je ostvareni promet značajno pao, a dionički indeksi bilježili negativna kretanja

Indeks CROBEX je kraj trgovanja u četvrtak dočekao s negativnim predznakom, a njegov gubitak se povećavao kako je dan odmicao. Vrijednost mu se na kraju smanjila za 0,41 posto na 1.692,25 bodova, čime se već peti dan zaredom naizmjence smjenjuju njegovi porasti i padovi, što se može protumačiti kao znak nejasnog sentimenta na tržištu. I svi drugi dionički indeksi su zaključili u minusu, a najveću gubitak je pretrpio indeks građevinskog sektora CROBEXkonstrukt s padom većim od dva posto.

Likvidnost tržišta je bila vidljivo niža nego prethodnih dana, te se trgovanje odvijalo usporenim ritmom. Ukupni dionički promet se prepolovio u odnosu na dan ranije te je iznosio svega 3,5 milijuna kuna, što je najmanji iznos u zadnja tri tjedna. Najveći promet od 695 tisuća kuna su ostvarile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su porasle za 0,85 posto na 179,00 kuna, svoju najvišu razinu u zadnjih devet mjeseci.

Sa prometom od 630 tisuća kuna su slijedile dionice Ericsson Nikole Tesle, koje su zaključile bez promjene cijene. Od ostalih likvidnijih izdanja, dobar dan su imali Zagrebačka banka i Viktor Lenac s dobicima većima od jedan posto, dok su se među gubitnicima našle dionice Valamar Riviere s padom za 1,45 posto na 27,20 kuna.

Dobitnik dana: Granolio +32,67% 19,90

Gubitnik dana: Vis -5,66% 10,00

CROBEX: -0,41% 1.692,25

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.