STANJE NA CESTAMA

Bura i snijeg otežavaju promet

19.02.2009 u 08:18

Bionic
Reading

Zbog bure i snijega za sav su promet zatvorene: dionica autoceste A 1, Posedarje-Sveti Rok, državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Lička magistrala (D 1) Grabovac-Korenica-Gračac-Knin, D 218 Otrić-Užljebić, D 414 Orebić-Zaton Doli, D 506 Dobroselo-Mazin, te most u Dubrovniku, izvijestio je jutros HAK

Između unutrašnjosti i Dalmacije prometuje se preko Gračaca-Zatona Obrovačkog-Obrovca i Donjeg Karina, a mogući su zastoji.
Paškim mostom i dionicom Jadranskom magistralom (D 8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga zabrana je za I. skupinu (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici, Gorskom kotaru te nekim cestama u Dalmaciji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Na graničnim prijelazima promet osobnih vozila je rijedak.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije sa Rabom-Jablanac-Mišnjak, Pagom- Prizna-Žigljen i Bračom- Sumartin-Makarska.