obiteljsko nasilje

Buntić ostaje na slobodi, sud u Ljubuškom opet odbio žalbu

05.10.2023 u 09:31

Bionic
Reading

Općinski sud u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini ponovno je odbio žalbu tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u predmetu obiteljskog nasilja protiv proslavljenog bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića (41)

'Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 3. listopada 2023. godine donijelo je rješenje kojim se odbija žalba županijskog tužiteljstva ZHŽ-a Široki Brijeg te rješenje suca za prethodni postupak ovog suda od 29. rujna 2023. godine potvrđuje u potpunosti', odgovorili su iz tog suda na upit Dnevnog avaza.

Majka Denisa Buntića je dugogodišnja zaposlenica Općinskog suda u Ljubuškom. Nakon prve žalbe, kojom je Buntić pušten na slobodu te su mu određene mjere zabrane, Izvanraspravno vijeće je tražilo izuzeće. Međutim Županijski sud u Širokom Brijegu to je odbio jer, kako su naveli, predsjednik Izvanraspravnog vijeća nije bio nadležan za slanje zahtjeva. Potom je postupak vraćen na početak, a sudac za prethodni postupak ponovo je Buntiću odredio mjere zabrane. Posljednja žalba tužiteljstva ZHŽ-a rezultirala je istim mjerama.

Buntića je supruga Klara 22. rujna prijavila za obiteljsko nasilje. Tijekom pretrage kuće pripadnici Policijske uprave Ljubuški pronašli su cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje i streljivo.

  • +4
Denis Buntić javio se u policiju Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL