tužiteljstvo najavljuje žalbu

Sud ponovno odbio pritvor: Denis Buntić ostaje na slobodi

02.10.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio prijedlog tužiteljstva da se Denisa Buntića pritvori zbog nasilja u obitelji, ali i kaznenog djela držanja nedopuštenog oružja ili eksplozivnih stvari

Ovo je drugi put da sud odbija pritvor, a tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke opet će uložiti žalbu na odluku, javlja hercegovina.info.

'Nakon što je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 28.09.2023. godine uvažilo žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom od 23.09.2023. godine, te predmet vratilo sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanja, sudac za prethodni postupak je ponovno dana 29.09.2023. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B. protiv kojeg se vodi istraga zbog osnova sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, na koje rješenje je Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg ponovno uložilo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja', stoji u priopćenju Tužiteljstva ŽZH.

Podsjetimo, tužiteljstvo je tražilo da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.