OŠTEĆENI ZA NEKOLIKO TISUĆA

Bugarin u Puli pred mjenjačnicom dvojici turista umjesto kuna podvalio srpske dinare

31.07.2019 u 15:12

Bionic
Reading

Muškarac je dvojici Belgijanaca ponudio promjenu novca po povoljnijem tečaju pa ih je prevario za nekoliko tisuća kuna

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim bugarskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijevare.

Muškarca se sumnjiči da je 23. srpnja oko 21 sat ispred mjenjačnice u Ulici Sergijevaca u Puli prišao dvojici belgijskih državljana u dobi od 36 i 45 godina te im ponudio razmjenu novca po povoljnijem tečaju. Kada su pristali na ponudu, dali su mu svaki po 200 eura, za što su dobili šest novčanica od 500 srpskih dinara. Kada se osumnjičeni udaljio, primijetili su da ih je prevario za nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu u večernjim satima 30. srpnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama, te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći 'dobronamjernih' osoba.

Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte s policijom na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.