NAKON NAPADA NA JOSIPOVIĆA

Budiša: Ne, ne vraćam se u politiku!

20.05.2010 u 13:42

Bionic
Reading

Nekadašnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša, koji u javnosti još uvijek ima visok ugled te ga se smatra principijelnim političarom, a uskovitlao je prašinu oštrim napadom na predsjednika Ivu Josipovića, izjavio je da se ne planira vraćati u aktivnu politiku na svečanoj sjednici Središnjeg vijeća HSLS-a povodom 21. rođendana stranke

Budiša je u intervjuu Večernjem listu optužio Josipovića da je svojim govorom izjednačio krivnju za ratove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te praktički amnestirao Miloševićev projekt velike Srbije. Budiša nije želio dulje elaborirati svoje stavove, samo je niječno odgovorio na pitanje tportala znači li to da se vraća u aktivnu politiku. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je poslije svečane sjednice samo kratko izustio da se radi o Budišinim privatnim stavovima, na što kao čovjek ima pravo. S Budišinim povratkom u

politiku spekulira se prilikom svakog njegovog pojavljivanja u javnosti, a bio je ipak nešto razgovorljiviji kad ga se pitalo kako danas vidi HSLS.

'Drago mi je da smo proslavili 21. rođendan, dajem potporu ovom novom vodstvu i vjerujem da će pod vodstvom Darinka Kosora stranka ponovo postati značajan politički čimbenik na hrvatskoj političkoj sceni', uputio je Budiša komplimente novom predsjedniku. Prethodno je na svečanoj sjednici i predsjednik Kosor komplimentirao Budiši da je upravo zbog njega 1992. ušao u stranku iako je imao i drugih ponuda.

Budiša smatra da je prvih 25 godina prošlo na jedan buran način, što odražava i sva zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni u zadnjih 25 godina. 'Ono što slijedi je jedno mirnije razdoblje, nadam se još uspješnije nego što je bilo dosad', završio je Budiša.