UOČI IZBORNOG SUČELJAVANJA

Bubalo se naglo razbolio

10.05.2013 u 11:07

Bionic
Reading

Umjesto aktualnog osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala, koji je zbog napada bubrežnog kamenca jutros završio u bolnici, na sučeljavanju s protukandidatima za 'prvog čovjeka Grada' upriličenom u 10,30 sati na web portalu Dnevnik.hr, pojavila se njegova zamjenica Danijela Lovoković. Kako 'četvorica na jednu' i to još zamjenicu nije viteški, niti je primjereno napadati bolesnoga gradonačelnika, kandidati su se vratili u Osijek, a snimanje je odgođeno za srijedu.

Zanimljiva se rasprava jučer vodila na jednoj osječkoj ugostiteljskoj terasi u društvu nekolicine kandidata za gradonačelnika. Gotovo je pala oklada hoće li Bubalo, nakon neugodnih iskustava u sučeljavanju s Ivicom Vrkićem, Jaroslavom Pecnikom i Draženom Vidovićem na RTL-u, uopće doći pred kamere Dnevnika Nove TV znajući da ga ondje osim te trojice čeka i najžešći među njima, Anto Đapić.

Kao bivši koalicijski partner Bubalova političkog šefa, Branimira Glavaša, s kojim se brutalno razišao u prethodnomu mandatu – zbog čega je i odstupio s mjesta gradonačelnika, a što je dovelo do krize vlasti i dolaska Danijele Lovoković kao vladine povjerenice – Đapić je posebno 'nabrijan' na svoga nasljednika i njegov HDSSB. Znajući da dobro poznaje ustroj gradske uprave u kojoj od 'svojih ljudi' još dobiva insajderske informacije, Bubalo nikad ne zna s kakvom će se lavinom optužbi na njega obrušiti kudikamo iskusniji i elokventniji Đapić.

Zbog toga i nisu bili iznenađeni kada su, došavši u studio, vidjeli Bubalovu zamjenicu. I premda je Mislav Bago inzistirao na snimanju emisije, četvorica kandidata jednodušno su to odbili. Ocijenili su kontraproduktivnim napadati kompromitirani HDSSB predstavljen u liku te skrušene, pristojne i nezaštićene ženice koja je tek prije nekoliko mjeseci popustila pod pritiscima i ušla u Glavaševu stranku, a svaka kritika aktualnoga gradonačelnika doživjela bi se kao napad na bolesnika koji se ne može braniti.