NEKADAŠNJI ČLAN LS-A

Bruno Mirtl: Todorić mi je dao donaciju za stranku od 50 tisuća kuna na ruke

15.10.2017 u 16:16

Bionic
Reading

U emisiji Nedjeljom u 2 je emitiran prilog s Brunom Mirtlom, bivšim članom Liberalne stranke, koji je priznao da je nekada vodio fond kroz koji su se prikupljala sredstva te da mu je jedan saborski zastupnik LS-a iz Osijeka rekao da ode u Agrokor po novac kojega će mu dati Ivica Todorić

'Dao mi je novac. Nisam znao koliko novca, a onda sam vidio 50.000 kuna. Odnio sam to u stranku tadašnjem tajniku, jednom generalu, i on je to drugu dan stavio na banku', kazao je Mirtl za HRT.

Nakon nekoliko općih rečenica Todorić je rekao da su on, supruga i njegova djeca, koja su bila još mala, odvojili donaciju za Liberalnu stranku.

'Gospodin Todorić nije bio simpatizer ni jedne stranke, on je vrlo pragmatično funkcionirao. Njemu je u svakom dijelu Hrvatske nešto trebalo i Liberalna stranka je bila mala stranka i imala je nekoliko gradonačelnika i dobro su došli. Velike stranke su dobivale šakom i kapom, ja to mislim. Nemam dokaz o tome', izjavio je Mirtl dodavši da se ne boji posljedica.

Na pitanje zašto se sada javlja, Mirtl je rekao kako smatra da su veliku stvar u Todorićevom rastu imale političke stranke. 'Na neki način ga hoću obraniti. Svi smo ko ludi išli kod njega da bi dobili nešto i da bi nam dao. Trgali su se za njega, bili bi sretni da nam je 15 dkg mortadele dao i to vam je, eto to je razlog zašto sada. Sad svi napadaju Todorića, a svi su ga voljeli užasno', naglasio je Mirtl.

  • +21
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL