nesreća na moru

Brodica prešla preko ronioca u Pašmanskom kanalu i teško ga ozlijedila

24.06.2019 u 13:43

Bionic
Reading

Nepoznata brodica jučer je između otočića Frmić i Planac u Pašmanskom kanalu prešla preko 29-godišnjeg ronioca iz Hrvatske, teško ga ozlijedila, a potom se udaljila u nepoznatom smjeru. Ronioca su spasili poznanici te je prevezen u Biograd na Moru gdje je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u Opću bolnicu Zadar

Teška nesreća dogodila se jučer u 18.05 između otočića Frmić i Planac u Pašmanskom kanalu, izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Nepoznata brodica prešla je preko 29-godišnjeg ronioca iz Hrvatske i odmah se udaljila u nepoznatom smjeru. U pomoć teško ozlijeđenom roniocu priskočio poznanik D.B. koji ga je dočekao na vlastitoj brodici, a potom prevezao u Biograd na Moru. Od tamo je vozilom Hitne medicinske pomoći prebačen u Opću bolnicu Zadar.

Roniocu je ozlijeđena desna ruka i desno koljeno. Spasitelj koji mu je prvi priskočio u pomoć, istražiteljima je dao sve poznate informacije o trenutku nesreće, poziciji i opisu plovila.

Na očevid su odmah izišli službenici Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa zadarskom Postajom pomorske policije.

Udaljenost između dva navedena otočića iznosi 0,9 nautičkih milja odnosno 1665 metara te se, kako se navodi dalje u priopćenju, s velikom vjerojatnošću pretpostavlja da je motorna brodica u trenutku nesreće glisirala tijekom plovidbe zbog čega je bila umanjena mogućnost voditelja brodice da pravovremeno uoči ronioca te promijeni smjer. Time bi, dodaje se, vjerojatno bilo izbjegnuto teško ozlijeđivanje 29-godišnjeg ronioca iz Hrvatske.