SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A

Brkić poručio Todoriću: Kasno Marko na Kosovo stiže

02.10.2017 u 18:48

Bionic
Reading

Uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a zamjenik predsjednika te stranke, Milijan Brkić, komentirao je, između ostalog, blog Ivice Todorića u kojem ovaj opisuje 'kako je lagala Martina Dalić', prenosi N1

Brkić se, prenosi N1, prilikom ulaska u prostorije HDZ-a osvrnuo i na izjavu srbijanskog  ministra obrane Aleksandara Vulina koji je izjavio u nedjelju u Šibeniku kako 'u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana'.

''To je neprihvatljiva izjava jednog dužnosnika Republike Srbije koj ponavlja laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, a svi znamo i Haag je potvrdio presudama da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački, pravedan rat. Znamo jako dobro tko je agresor. Naše snage nikad nisu bile na teritoriju  Srbije nego su kolone tenkova dolazile iz Beograda u Vukovar. U Srbiji neki zaboravljaju da smo samostalni i punopravni član EU i NATO-a, a oni se s tim ne mogu pomiriti', kazao je.

  • +14
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Ponovio je i svoj stav o primjeni Istanbulske konvencije.

'Što se tiče prava žena i žrtava nasilja, mislim da smo svi jedinstveni da se to mora zaštititi. Za zaštitu  prava žrtava nasilja treba riješiti domaćim zakonodavstvom. Ne trebaju nama za to konvencije izvana. Ne smijemo dozvoliti da se pod plaštom neke zaštite uvodi rodna ideologija i to nama u HDZ-u nije prihvatljivo, a ni meni osobno', rekao je.

Upitan kako komentira blog Ivice Todorića i njegove napade na poptpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, kratko je poručio: 'Kasno Marko na Kosovo stiže'.

Kovač: Suzbijati reviziju istine o ratu protiv Hrvatske

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač istaknuo je u ponedjeljak da su rat u Hrvatskoj i protiv Hrvatske vodile JNA i srpske snage, da se rat nije vodio u Srbiji niti su tamo razarani gradovi i sela, te da to zna i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, čiju je izjavu da je u Hrvatskoj vođen 'građanski rat' nazvao pokušajem povijesnog revizionizma na koji treba odgovoriti jasnim mjerama i porukama.

 'Postoji samo jedna istina. Istina je da su rat Hrvatskoj i protiv Hrvatske vodile JNA i srpske snage. Nisu ga vodili u Srbiji protiv Srbije i nisu razarali gradove i sela u toj zemlji i to je istina. I to zna i Vulin', rekao je Kovač novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan za komentar Vulinove izjave.

 Smatra da na takve srbijanske teze Hrvatska treba odgovarati vrlo jasnim porukama i mjerama te suzbijati reviziju istine o Domovinskom ratu.

 Naime, Vulin je u nedjelju u Šibeniku, osvrčući se na osude iz Hrvatske zbog postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji koji je 1991. izazvao eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara u kojoj je poginulo 11 hrvatskih branitelja, rekao kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer 'u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana'.