S MARKAČEM U KRIŽEVCIMA

Brkić: Branitelji su jedini istinski heroji u Hrvatskoj

01.09.2016 u 17:59

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a i 14. na kandidacijskoj listi u II. izbornoj jedinici Milijan Brkić rekao je u četvrtak u Križevcima na sastanku s hrvatskim braniteljima iz potkalničkoga kraja da se branitelji u Domovinskom ratu nisu borili ni za HDZ ni za SDP, nego za samostalnu, suverenu i pravnu Republiku Hrvatsku, te kako je krajnje vrijeme da se političari njima prestanu koristiti za političke interese

U Domovinskom ratu sudjelovalo je 2.500 branitelja iz toga kraja, a poginulo ih je 37. Križevci će uskoro, 17. rujna, proslaviti 25. obljetnicu oslobođenja vojarne i velikog skladišta oružja u obližnjemu Širokom Brezju, čime su znatno pridonijeli u obrani i oslobađanju ostalih dijelova Hrvatske.

Brkić je rekao da su hrvatski branitelji 'jedini istinski heroji' u Republici Hrvatskoj. 'To su ljudi koji su stvorili hrvatsku državu, obranili je i učinili neovisnom i članicom euroatlantskih integracija. Hrvatski branitelji nisu se borili 1990. i 1991. godine ni za HDZ ni za SDP, niti za bilo koju političku opciju. Borili su se za samostalnu, suverenu i pravnu Republiku Hrvatsku u kojoj će svaki čovjek živjeti životom dostojnim čovjeka', istaknuo je Brkić i dodao kako misli da je krajnje vrijeme da se politika i političari bilo koje vrste prestanu koristiti hrvatskim braniteljima ili ih zloupotrebljavati za sitne političke interese.

'Onima koji imaju odnos prema hrvatskim braniteljima prigodničarski, koji imaju odnos prema Domovinskom ratu danas jedan - sutra drugi krajnje je vrijeme da to ne rade preko leđa hrvatskih branitelja i krajnje je vrijeme da svi mi zajedno zastanemo i zamislimo se koji su to temelji hrvatske države. To je Domovinski rat, to su hrvatski branitelji i dr. Franjo Tuđman', naglasio je Brkić.

Kako je rekao, svi znamo tko je 1990. i 1991. godine bio na kojoj strani i tko je želio hrvatsku državu i kome su se snovi ostvarili, a kome su se srušili devedesetih godina. Krajnje je vrijeme da na tim vrijednostima ponovno aktiviramo onu ljubav, ono zajedništvo koje smo imali i da prestanemo s podjelama, rekao je Brkić u Križevcima na sastanku s braniteljima na kojem je bio i general Mladen Markač