POTPUNI PREOKRET

Brkić odbio kandidaturu i poručio: Vukovi ne skaču kroz obruč

13.03.2016 u 19:51

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić putem društvene mreže Facebook odbio je kandidaturu za mjesto ministra branitelja. Premijer Orešković dobio je prošlog tjedna mnogo prijava kandidata od raznih udruga za mjesto koje je upražnjeno otkad ga je napustio Mijo Crnoja, nakon skandala s lažnim prijavljivanjem i dvojbenim korištenjem kredita i zemljišta koje je dobio za gradnju kuće u Samoboru. Inače, Brkić je bio jedini kandidat kojeg je za to mjesto podržavao HDZ, kojem 'pripada' to ministarstvo u dogovoru s Mostom

Uz obrazloženje ponuđeno na Facebooku, Brkić je objavio i vrlo znakovitu sliku. Na njoj se vidi vuk, a u potpisu slike stoji: 'Izgleda slabiji od medvjeda i lava, ali ga nećete vidjeti zarobljena kako pleše ili dresirana kako skače kroz obruč.' 

Brkićevo obraćanje na Facebooku prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Poštovane obitelji poginulih, stradalih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, moji suborci i prijatelji. Zahvaljujem Vam se na potpori koju ste mi dali posljednjih 20-tak dana otkako su me Hrvatska demokratska zajednica i njen predsjednik g.Tomislav Karamarko istaknuli kao kandidata za ministra hrvatskih branitelja.

Iznimna mi je čast i ponosan sam na to što sam predložen od naše Stranke na tu dužnost, naročito što sam dobio veliku podršku od svojih suboraca i šire javnosti. Naravno, u politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja. Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, hrvatskih branitelja i mene osobno.

Biti ministar hrvatskih branitelja iznimna je čast i odgovornost. Radi se o brizi za najzaslužniji, najčvršći, ali često i najranjiviji dio društva koji ne smije biti ni na koji način obezvrjeđivan niti uznemiravan, pa ni na način da se dio medija i politike njima bave na nedostojan način.
Nema te 'funkcije' koja bi mi bila važnija od mojih suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske. To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra hrvatskih branitelja ne može i ne smije biti 'poligon' za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto.

Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izviješćujem ih kako u ovom trenutku ne mogu prihvatiti tu časnu dužnost.

Uz to želim istaknuti kako sam vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je za braniteljsku problematiku pokazao predsjednik Vlade RH-a g. Tihomir Orešković. Siguran sam kako će, tko god bude ministar hrvatskih branitelja, imati njegovu punu potporu, na čemu sam mu iskreno zahvalan.

Na kraju, danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako je sačuvati jer 'budućnost pripada nama' !!!

[ NEMAMO PRAVO ODUSTATI OD HRVATSKE KAKVU SU SANJALI NAŠI BRANITELJI ]Poštovane obitelji poginulih, stradalih,...

Posted by Milijan Brkić on 13. ožujka 2016

420049,419820,419870,419820