TROGIRSKI HDZ

Brkan prekrižio Rožića i proglasio sebe kandidatom

20.05.2009 u 13:09

Bionic
Reading

Trogirski HDZ, koji je u proteklome mandatu vladao gradom, podbacio je na ovim izborima - i na listi za Gradsko vijeće i u izboru gradonačelnika osvojio je desetak posto glasova manje od SDP-a

Vinko Brkan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, dosadašnji dogradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora stranke, osvojio je tek priliku za drugi krug borbe sa SDP-ovim kandidatom Damirom Riljom. Slobodna Dalmacija je objavila da Brkan uopće nije trebao biti kandidat stranke za gradonačelnika, nego je u maniri velikog šefa, pri predaji izbornih lista 27. travnja, navečer oko 23.30 sati (rok za predaju istjecao je u ponoć), ime predloženog kandidata Vedrana Rožića, inače dosadašnjega gradonačelnika, promijenio u svoje.

Priču je potvrdio dr. Onesin Cvitan sa splitskoga Pravnog fakulteta, koji je javnosti predstavio istraživanje o stajalištima birača pred lokalne izbore, koje su provodili studenti prava, a prema kojemu su Trogirani najviše glasova trebali dati Rožiću.

Nakon objave, anketari su bili ismijani zbog spominjanja Rožića, budući da je u trenutku objave već bilo poznato da je Brkan HDZ-ov kandidat za trogirskoga gradonačelnika.

Vedran Rožić je u telefonskom razgovoru za Slobodnu rekao da je o gradonačelničkom kandidatu odlučio predsjednik stranke u Trogiru. Predsjednik trogirskog HDZ-a Brkan je kazao da do promjene nije došlo u zadnji čas kako se to sada govori. 'Gradski odbor je odlučio da ja budem kandidat posljednjeg dana za dostavljanje lista, a tako smo radili i na dosadašnjim izborima', zaključio je Brkan.

Brkan je široj javnosti postao poznat nakon što se njegov govor na 19. obljetnici trogirskog HDZ-a proširio internetom.