IZGUBIO OKLADU

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj cijeli će dan nositi crveno-bijele kvadratiće

12.07.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish u četvrtak ujutro je osvanuo odjeven u hrvatske nacionalne boje

Ne, nije se preobratio u Hrvata nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu navečer u dramatičnom susretu eliminirala Englesku sa Svjetskog prvenstva u nogometu, nego je izgubio okladu, kako je sam priznao na Twitteru.

Naime, hrvatski veleposlanik u Londonu Igor Pokaz i Dalgleish uoči utakmice gostovali su na radiju BBC5, gdje su jedan drugome poželjeli sreću te se usput okladili.

Prema dogovoru, onaj čija reprezentacija izgubi utakmicu idući dan će nositi prsluk i čarape u boji pobjednika. Iako je Englez bio uvjeren u pobjedu te se malo i šalio na račun našeg veleposlanika, sudbina se okrutno poigrala njime.

Odmah nakon utakmice Dalgleish se našao na mukama gdje nabaviti prsluk s prepoznatljivim hrvatskim kvadratićima. Iako ga nije uspio pronaći, održao je obećanje te je odjenuo hrvatski dres i čarape s crveno-bijelim kvadratićima.

Britanski veleposlanik je napisao i da su oba tima ostavila srce na terenu priznavši Pokazu da je njegov bio bolji te je Hrvatima poželio sreću u finalu.

Inače, Dalgleish će i u finalu vrlo vjerojatno biti na suprotnoj strani od Hrvatske zbog mira u kući, jer mu je supruga Francuskinja. Spomenimo da ima veze i s četvrtim polufinalistom ovog Svjetskog prvenstva jer mu je punica Belgijanka, kako je otkrio u razgovoru za HRT prije dva dana.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX