je li bilo utjecaja?

Pitali smo britanskog veleposlanika o Todorićevim optužbama, evo odgovora

11.04.2018 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak odgođena presuda londonskog suda o njegovom izručenju Hrvatskoj, Ivica Todorić opleo je po državnom vrhu i optužio premijera Andreja Plenkovića da je zahtijevao od britanskog veleposlanika da posreduje u njegovom bržem izručenju. Tportal je pitao britanskog veleposlanika jesu li utemeljene optužbe bivšeg gazde Agrokora

Dramatičnim medijskim istupom nakon ročišta o njegovom izručenju na londonskom sudu u utorak Ivica Todorić ponovno je otvorio brojna škakljiva pitanja.

Jedno od zanimljivijih svakako je i ono – je li Andrej Plenković zbilja urgirao kod britanskog veleposlanika u Hrvatskoj Andrewa Dalgleisha da ubrza Todorićevo izručenje u Hrvatsku.

'Ponovno se javlja gospodin Plenković, kao što se javlja svaki dan. Zadnji put kad sam bio ovdje jako se uzrujao i dao izjavu da je to engleski sud i kako je to moguće i onda je ambasadora slao ovdje i onda je ambasador tražio da se obnovi moj postupak jer je gospodin Plenković mislio da sud u Engleskoj ne radi svoj posao kako treba. Sad su uzeli najskupljeg odvjetnika. Kolika je to želja da se mene uhvati. Zbog čega? Što sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku', požalio se u utorak Todorić.

Tportal je u srijedu poslao upit britanskom veleposlanstvu, tražeći potvrdu ili demanti Todorićevih optužbi na račun Plenkovića, a također smo pitali i je li itko iz Vlade kontaktirao s njima vezano uz ovaj slučaj.

  • +8
Ivica Todorić u Londonu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

'Pravilo je britanske Vlade da ne komentira pravosudne postupke koji su u tijeku. Slučaj gospodina Todorića je isključivo u rukama britanskog pravosuđa, čije su akcije i odluke potpuno nezavisne od britanske Vlade. Veleposlanik Dalgleish, naravno, radi za britansku Vladu', piše u odgovoru koji smo dobili iz britanskog veleposlanstva.