NESNALAŽENJE U PROSTORU I VREMENU

Britanski šef diplomacije uvrijedio Slovence nazvavši ih sovjetskim vazalima

25.02.2019 u 19:41

Bionic
Reading

Britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt našao se u nedjelju na udaru kritike jer je tijekom posjeta Ljubljani izjavio da je Slovenija 'bivša vazalska država Sovjetskog Saveza'

Hunt je, naime, proteklog vikenda posjetio naše susjedstvo kako bi sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom razgovarao o pregovorima povezanima s Brexitom.

'Ovo je moj prvi posjet Sloveniji na funkciji ministra vanjskih poslova i zaista sam sretan što sam ovdje. Ponosan sam na promjene koje su se dogodile u Sloveniji u proteklih 30 godina. Ova zemlja je prošla izvanrednu transformaciju od vazalske sovjetske države do moderne europske demokracije te članstva u Europskoj uniji i NATO-u', izjavio je britanski šef diplomacije.

Bivši predsjednik slovenskog parlamenta Milan Brglez uputio je kritiku Huntu, ali i domaćim političarima koji nisu reagirali na komentare šefa britanske diplomacije.

Pored Hunta, sličan propust napravilo je britansko veleposlanstvo u Ljubljani jer je u poruci na društvenim mrežama naveo da se Hunt susreće s Karlom Erjavcom, koji je odstupio s funkcije ministra vanjskih poslova prošle godine.

  • +3
Jeremy Hunt Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia