SKANDAL U RUSIJI

Britanski diplomat u klinču s prostitutkama

09.07.2009 u 19:21

Bionic
Reading

Ruske tajne službe ulovile su britanskog diplomata u klinču s dvije prostitutke. Video snimka je procurila i na internet

Tridesetsedmogodišnji James Hudson, vicekonzul Velike Britanije u Jekaterinburgu, odstupio je s dužnosti nakon što je snimljen u seksualnom odnosu s dvije ruske prostitutke.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković imenovao je savjetnika za seksualno uznemiravanje. Na tu se mjeru odlučio kako bi efikasnije 'obuzdao' svoje podređene u Hrvatskoj, a posebice u inozemstvu.

Ruska rigorozna tajna služba poznata je po snimanju seksualno kompromitirajućih video uradaka i fotografija koje koristi za ucjene. Filmić su snimile kamere postavljenje u sobu javne kuće u koju je Hudson često zalazio.

Britanski službenici tvrde da snimka nije mogla procuriti u javnost bez odobrenja autora, tj. ruske tajne službe FSB, bivšeg KGB-a. U britanskom ministarstvu vanjskih poslova ističu da od svojih službenika očekuju visoku razinu profesionalnog i osobnog integriteta te da sve optužbe za nedolično ponašanje ozbiljno shvaćaju, piše Daily Mail.

Hudson se razveo 1997, nakon samo godinu dana braka. Otac je jednog djeteta. Kao djelatnik Ministarstva vanjskih poslova službovao je u Sarajevu, Havani i Budimpešti.