MAČ NAD GLAVOM

Britanci 'spašavaju' svog državljanina s hrvatskom adresom

03.09.2014 u 16:15

Bionic
Reading

Britanski šef diplomacije Philip Hammond priznao je u srijedu da službeni London 'već neko vrijeme' zna za otmicu Davida Cawthornea Hainesa, kojeg godinu i pol u zatočeništvu drže džihadisti Islamske države i prijete da će on biti njihova iduća žrtva. Hammond je rekao da se razmatraju sve opcije kako bi se osigurala zaštita tom britanskom državljaninu koji je živio u Hrvatskoj. Poštujući želju obitelji zatočenika, Hammond nije naveo Hainesovo ime iako su ga prije toga identificirali svjetski mediji

Britanska vlada 'čini sve što može' kako bi utješila i ohrabrila obitelj britanskog taoca, rekao je Hammond. Potvrdio je da se čini kako je videosnimka, koja prikazuje smaknuće američkog novinara Stephena Sotloffa i najavu ubojstva Hainesa, autentična.

'Čini se da je to ista osoba koja s britanskim naglaskom koja se pojavila i u prethodnoj snimci', kazao je Hammond izražavajući žaljenje članovima obitelji Sotloff i prijateljima obezglavljenog novinara.

Naglasio je da vlada neće mijenjati svoju strategiju i neće se pokolebati u pokretanju zračnih napada protiv ISIL-a ako se oni budu smatrali nužnim, prenosi Telegraph.