sisak

Oporba traži smjenu načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite, župan Žinić u samoizolaciji

05.10.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Oporbeni vijećnici Skupštine Sisačko-moslavačke županije iz redova HSS-a, HSP-a i Domovinskog pokreta zatražili su smjenu dožupana i načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite Romana Rosavca zbog "neodgovornog ponašanja" te izvijestili da je i župan Žinić u samoizolaciji

Budući da je za četvrtak zakazana sjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije u Topuskom, predstavnici oporbe su najavili kako će joj nazočiti jedino ako epidemiolozi potvrde da se bez rizika može održati.

Međutim, veliki su izgledi da će se skupština odgoditi, jer je iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Sisku potvrđeno kako je i županu Ivi Žiniću određena mjera samoizolacije, a u samoizolaciji se već nalazi i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

"Rosavec je svu svoju neodgovornost i nedoraslost zadaćama, koje su mu povjerene u borbi s pandemijom koronavirusa, potvrdio na skupu u Gornjoj Jelenskoj, gdje se nije pridržavao mjera zaštite. Ta je katastrofa, kako se piše, nezabilježena u svjetskim razmjerima. Ona osvjetljava način rada načelnika stožera", rekao je Milan Brigljević iz Domovinskog pokreta na konferenciji za novinare u Sisku.

Podsjetio je da je već početkom pandemije, župan Ivo Žinić svojim neodgovornim postupanjem na tzv. korona-partiju, u trenutku stroge zabrane bilo kakvog oklupljanja, pokazao da ne drži do obveza i odgovornosti.

"Župan i dožupan su od početka koronakrize svoje poslove trebali prepustiti stručnim i odgovornim osobama, ali im je promidžba bila važnije od obaveza. Ta dvojica vodećih ljudi u našoj županiji i HDZ-u ukinuli su demokraciju u županiji. Župan nas je sve poučio kako virus napada tek nakon što dužnosnici napuste skupove. Vjerujemo da će Nacionalni stožer poduzeti mjere zbog neodgovornosti načelnika stožera, te na to mjesto postaviti stručnu i odgovornu osobu", istaknuo je je Brigljević.