sukob s liječnicima

Bressan: Ne treba se previše osvrtati na nebuloze iz Ministarstva zdravstva

19.04.2021 u 11:16

Bionic
Reading

Dr. Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, za N1 je komentirao stanje u toj županiji, a iznio je i kritike na račun Ministarstva zdravstva i ministra Vilija Beroša, zbog loše organizacije u epidemiji i prebacivanje odgovornosti na obiteljske liječnike.

“Ovo nije rat s ministrom, izvrnute su teze o disfunkcionalnosti obiteljskih liječnika, radi se o disfunkcionalnosti Ministarstva zdravstva i zabrinjava njihovo temeljno nepoznavanje sustava”, rekao je Bressan za N1.

“Mi smo se stavili na raspolaganje, informacija da smo odbili je bezočna laž”, rekao je o obiteljskim liječnicima.

Iznio je i niz kritika na funkcioniranje sustava u pandemiji.

“Loše postavljeno cijepljenje, loše postavljene mjere, postoje rješenja koja mi dostavljamo mjesecima, ali ne sluša se struku. Zašto mi u našoj županiji nešto bolje funkcioniramo u odnosu na ostale? Zato što se unutar struke svi slušamo, razgovaramo, dogovaramo, ne gledamo se preko nišana, a oni se gore gledaju preko nišana”, rekao je Bressan.

Na pitanje kako misli da je situacija u županiji bolja, kad redovito objavljuju velike brojke zaraženih, Bressan je rekao:

“Nisu brojke katastrofa, nego kao prvo najviše testiramo u odnosu na prosjek Hrvatske, čak i dvostruko više i uspijevamo ranije detektirati pozitivne. Dokaz tome da dobro radimo je vrlo mali postotak ljudi koji završe na bolničkom liječenju, to dokazuje vrlo dobar kapilaran super-rad liječnika. Imamo i najnižu stopu smrtnosti.”

“Situacija je teška, jer se javljaju sve teži slučajevi sve mlađih i mlađih ljudi”, rekao je Bressan.

“Mislim da se ne treba previše osvrtati na nebuloze koje dolaze iz ministarstva, jer oni ne poznaju situaciju, neka se malo spuste u ordinacije, bolnice, zavode za javno zdravstvo, da vide kako mi to radimo i kako se može raditi”, poručio je.