POSTAJE NEZAVISNI ZASTUPNIK

Branko Vukelić izašao iz HDZ-a: 'Stranka je puna straha'

28.02.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Branko Vukelić , saborski zastupnik, bivši ministar gospodarstva i obrane u Sanaderovoj Vladi, jedno vrijeme i politički tajnik HDZ-a , istupio je iz stranke u kojoj je bio pune 22 godine

Da je u utorak istupio iz članstva Hrvatske demokratske zajednice Vukelić je priopćio karlovačkim medijima danas, nešto prije 9 sati. Napomenuo je da će u Hrvatskom saboru nastaviti djelovati kao nezavisni saborski zastupnik, piše Jutarnji list

'Nakon više od 22 godine provedenih u HDZ-u, odlučio sam istupiti iz stranke. Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru. Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan, već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobni. Takve odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači, Turković i slični', kaže Branko Vukelić.


Žali što je, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo do gušenja demokracije, tvrdeći da se vodstvo počelo ponašati autoritativno, zbog čega je došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga.

'Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke. Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih. Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije). Takva politika vodstva stranke i takvi odnosi unutar nje dovoljan su razlog da nakon 22 godine napustim HDZ', zaključuje Vukelić.

Podsjetimo, Vukelić se, nakon što je obolio od raka gušterače, otprije dvije godine povukao iz javnog života, te s javnošću komunicira uglavnom preko svoje Facebook stranice.