ZA DJECU POGINULU U RATU

Branitelji traže od Brene da održi humanitarni koncert

02.06.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u povodu koncerta Lepe Brene u zagrebačkoj Areni predložila je toj pjevačici i njezinom organizatoru da proglase taj koncert humanitarnim, odnosno da prihod uplate za 306 djece poginule u Domovinskome ratu

KOPRIVNICA - Na taj način Brena će, koja je u vrijeme rata, kako se navodi u današnjem priopćenju te udruge, nosila odoru srpske vojske i koja se nikada nije izjasnila tko je bio žrtva, a tko agresor, imati prigodu da iskaže svu svoju humanost i skrb o najmlađima koji su nevini glavom platili agresiju. Istodobno time će, kako se dodaje, pokazati i dokazati da nije došla u Hrvatsku, nakon 19 godina od početka hrvatskoga Domovinskog rata 'isključivo zbog zarade' i da je estradna umjetnica koja voli pomagati, kako se često predstavlja.

Podsjećajući kako se danas Brena pravda kako je u odori srpske vojske došla u Brčko spasiti svoga oca, UBIUDR napominje kako nikada nije rekla i založila se za prestanak rata, ubijanja i masakriranja nevinih, niti je ikada, iako je mogla, ni jednom riječu podržale one koji su bili žrtve srpske agresije.

'Tražimo od Lepe Brene, ako već toliko želi nastupiti u Zagrebu, da svoj nastup ne pretvori u prikupljenje sredstava za 'ratnu odštetu', već da svu zaradu uplati u fond za 42 poginule djece u hrvatskom Domovinskom ratu koje je imalo ili bilo mlađe od 6 godina, 37 poginule djece koje je imalo između 7 i 10 godina, 72 poginule djece koje je imalo između 11 i 14 godina i da ne nabrajamo dalje', kaže u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR-a.

U povodu koncerta Lepe Brene u Zagrebu mnoge udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskog rata tražili su otkazivanje tog koncerta. Među tim udrugama bio je i UBIUDR, koji sada navodi da neće tražiti zabranu koncerta, ali traži od pjevačice da 'iskaže svoju humanost'.